Doğalgaz Taahhüdü Sona Erdi: Enflasyon Etkisi Değerlendiriliyor

Doğalgaz Taahhüdü Sona Erdi: Enflasyon Etkisi Değerlendiriliyor
Hükümet, seçimler öncesinde destek kazanmak için bir yıl boyunca 20 milyon haneye ücretsiz doğalgaz sağlama sözü vermişti. Ancak bu, 1 Mayıs'ta sona erdi ve Merkez Bankası'na göre bu durum enflasyona 0,7 puan eklenebilir.

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının 1 Mayıs'ta sona erdirilmesinin ardından, hükümet farklı gelir seviyelerine göre değişen doğalgaz ve elektrik tarifeleri üzerinde çalışıyor. Bu konuda bilgi sahibi bir üst düzey yetkiliye göre, planlar farklı gelir gruplarını dikkate alacak şekilde şekillendiriliyor.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir süredir bu plan üzerinde çalıştığını söyledi.

'Gelir Veya Tüketim Arttıkça Tarife Artabilir'

Yetkili, hükümetin düşük gelirli haneleri daha uygun fiyatlarla desteklemeyi hedeflediğini ve bu uygulamanın gelir veya tüketim artışıyla doğru orantılı olarak enerji tarifelerinin adım adım yükselme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Hükümet, geçen yıl kritik seçimler öncesinde destek kazanmak amacıyla yaklaşık 20 milyon haneye bir yıl boyunca ayda 25 metreküpe kadar ücretsiz doğalgaz sağlama taahhüdünde bulunmuştu. Ancak bu süreç 1 Mayıs'ta sona erdi ve Merkez Bankası'nın analizine göre bu durumun aylık enflasyona 0,7 puan ekleyebileceği ifade edildi.